Gabie Kusters

Kennis & Inspiratie voor een gezondere leefstijl

Waar ik achter gekomen ben is dat er geen 1 waarheid bestaat. Geen enkel dieet, voedingsprogramma, filosofie of geloof is goed voor iedereen. Er is wel basiskennis. Zo weet iedereen dat teveel suiker ongezond is en je er dik van wordt. Belangrijk is de basis te kennen en te ontdekken wat bij jou past. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook sociaal en binnen jouw cultuur, volgens jouw normen en waarden. Voeding en jou leefwijze heeft invloed op hoe jij je voelt en beweegt in je sociale netwerk.

Ik geloof dat het beste is als jij net als ik je eigen voedingsgoeroe wordt. Ik ben overtuigd dat voeding een vak op school zou moeten zijn. Toch heb ik een basisprogramma ontwikkeld met 5 stappen om gezonder te leven. Met de kennis en inspiratie in dit programma hoop ik dat jij bewuster keuzes kan maken voor een gezonder leven dat bij je past, waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt.

Op ontdekkingsreis

Ik heb mijn zoektoch ervaren als een prachtige ontdekkingsreis en neem jou graag mee op reis om te ontdekken wie jij bent en welke voeding daarbij past om je fit te voelen in balans met jezelf en je omgeving.

Meer over mij…

Mijn missie is mensen en organisaties in beweging te brengen om zich te ontwikkelen en om gezonder en sterker te worden. Ik ondersteun graag om doelen te bereiken.

Voor organisaties doe ik dat als informatieanalist. Op dit moment ben ik werkzaam bij de zorgverzekeraar VGZ.

Passie voor voeding

Mensen breng ik graag in beweging met mijn passie voor voeding. Ik heb me altijd al geinteresseerd in voeding, het effect van voeding op de gezondheid, de sociale en culturele rol van voeding, het wonder van de natuur en de laatste jaren natuurlijk ook het milieuaspect en het dierenwelzijn.

” Ik verwonderde mij vroeger dat de smaak en de kleur van het ei veranderde afhankelijk van wat onze kippen aten. Wat heeft dat voor invloed op de voedingswaarde van het ei? Als je bij een kip zo goed een verschil ziet van het effect van voeding wat doet dat dan bij de mens? Wat is de invloed op het ongeboren leven?” 

” Ik verwonderde me over de kracht van kruiden. Hoe dodelijk en geneeskrachtig een klein beetje blad of bloem kan zijn. Dat wijsheden hierover al eeuwenoud zijn en soms in vergetelheid geraakt.” 

Al van jongs af aan hou ik van koken en van lekker eten. Ik bak graag taarten en cakes.. ik maak graag stoofpotjes, soepen en ben dol op salades. Gezellig samen tafelen, uit eten of rondom het vuur je eten klaarmaken wordt ik een gelukkig mens van.

Vroeger speelde ik in de maisvelden en rende achter koeien aan. Ook nu hou ik heel erg van buiten zijn en probeer regelmatig te wandelen en mijn eigen groente,fruit en (eetbare) bloemen te kweken. Vorig jaar zijn we begonnen met het aanleggen van een eetbare siertuin.

Ik geniet enorm van puur gezond eten, maar op zijn tijd zeker ook van ongezond. Ik vind het belangrijker dat mensen bewust zijn van hun keuzes dan dat alles volgens het boekje gaat. Soms loop ik weer even uit de pas en dan pak ik later de draad weer op en dan geldt voor mij de 80-20 regel. Het gaat om wat je meestal doet en niet om wat je af en toe doet.

Opleidingen

In 2013 besloot ik een opleiding als voedingscoach te volgen. Ik had zelf last van voedselintoleranties. Mijn man en dochter hebben voedselallergieen. Informatie, die ik vond op internet om goed voor ons zelf te zorgen, sprak elkaar tegen. De reguliere arts zei het omgekeerde van de natuurarts. Het werd tijd om meer basiskennis op te doen en mijn eigen visie te ontwikkelen. Aansluitend heb ik de opleiding voor gewichtsconsulente gevolgd en later de medische basiskennis van Con Amore. Bij Rineke Dijkinga heb ik workshops gevolgd over voeding & hormonen.

In deze periode van leren en praktijk voeren ben ik er achter gekomen dat er geen 1 waarheid bestaat. Geen enkel dieet, voedingsprogramma, filosofie of geloof is goed voor iedereen. Voeding is niet alleen een primaire levensbehoefte, Voeding speelt een grote culturele en sociale rol, voeding is natuur en wat we eten heeft niet alleen invloed op onze eigen gezondheid, maar ook op het milieu en op het dierenwelzijn.

Met Wijs met Eten wil ik je inspireren en kritisch leren zijn, zodat je geen goeroe meer nodig hebt, maar zelf weet wat je nodig hebt.

Op deze site en op instagram of facebook deel ik graag nieuwe recepten, nieuwe inzichten of mijn ervaringen in de keuken of in de eetbare siertuin.

Plannen voor 2019

Het komende jaar richt ik mij op het verder ontwikkelen van het online programma en e-books en hoop een paar workshops of lessen op school te mogen geven. Voor mij is het ook een jaar om nog beter voor mezelf te zorgen door te genieten, door te doen en te eten waar ik energie van krijg, door te bewegen en naast hard werken te ontspannen.

Doe je mee met de challenge om gezonder te leven?

Klik hier

Ik leer nog elke dag. Inzichten over voeding veranderen nog elke dag. Elke dag worden nieuwe mogelijkheden ontdekt. Voeding kent zijn eigen trends.

Ontdek en leer je mee?

Leuk als je mij volgt op facebook of instagram of deelneemt aan het onlineprogramma in 5 weken een gezondere leefstijl.

Lieve groet,
Gabie Kusters
Jouw voedingscoach