Even voorstellen………

Mijn missie is mensen bewust maken van voeding en het effect op gezondheid.

Let als je naar een doel
reist goed op de weg
Want de weg verrijkt ons
terwijl we hem bewandelen
Paulho Coelho
Foto door Dominique van Ee

Voeding, natuur, koken is altijd mijn passie geweest. Ik lees en leer dagelijks over voeding en doe ook graag onderzoek. Sinds het afronden van de studie voor voedingsdeskundige in 2014 voer ik mijn eigen praktijk Wijs met Eten voor voedingsadvies en educatie.

Ik ben geboren in 1969, getrouwd met Bart en heb twee volwassen dochters. Mijn loopbaan ben ik begonnen in de ICT o.a. als informatieanalist. In 2012 besloot ik de opleiding tot voedingsdeskundige te doen, gewoon vanuit interesse. Eenmaal de opleiding afgerond was ik zo enthousiast dat ik door ben gaan leren en van het vak voeding mijn werk heb gemaakt.

In de praktijk help ik mensen over te stappen naar een gezonde leefstijl. Naast coaching geef ik workshops, cursussen, lessen op school en schrijf foodgerelateerde blogs.

Mijn passie voor natuur en voeding is vroeg ontstaan. Het begon met de eieren van de kippen bij ons thuis. Het viel op dat de eierdooier de ene keer geel was, dan oranje en dan iets ertussen in. De smaak was ook elke keer anders. Ik vroeg mijn vader hoe dat kan; “De kippen krijgen te eten wat wij eten en door de variatie verandert de samenstelling van het ei”  Dit riep vragen op: Als wat een kip eet zoveel invloed heeft op het ei, wat doet voeding dan met de mens? Wat verandert er in de voedingswaarde van het ei? Waarom zijn de eieren uit de supermarkt allemaal nagenoeg hetzelfde qua kleur, smaak en grootte? Het laatste was mij al duidelijk, want bijna dagelijks hielp ik mijn vriendin eieren hoog leggen op de kippenboerderij met legbatterijen. Mijn conclusie was dat voeding en leefstijl veel invloed hebben op dier en mens. Mijn interesse in voeding en natuur is altijd gebleven en later heb ik er mijn beroep van kunnen maken.

Ik ga uit van positief denken. Mensen veranderen als ze positief be√Įnvloed worden. Je kunt stappen zetten door te ontdekken, door verleidingen met gezonde lekkere recepten, door kennis, bewustwording en door te ervaren. Kleine stappen zijn duurzamer. Wie vandaag veel koffie drinkt, het ontbijt overslaat en in de avond fastfood eet zal morgen geen bewust gezonde eter zijn. Daarom zoek ik in mijn praktijk en andere samenwerkingsverbanden altijd naar de kleine stappen om het doel te bereiken. De weg naar het doel, het plezier er in, ervaar ik als net zo belangrijk als het bereiken van het doel.

In mijn praktijk begeleid ik graag mensen om doelen te bereiken op een prettige manier in kleine stappen. Door te schrijven hoop ik mensen te inspireren om bewuster te leven, te eten en te genieten van wat de natuur ons geeft.

Gabie Kusters
Jouw voedingscoach

Opleidingen

  • Medische Basiskennis CPION, Con Amore 2016-2017
  • Opleiding Gewichtsconsulente, CIVAS 2014-2015
  • Beroepsopleiding Voedingsdeskundige, Kosmeo Health 2012-2013